Cuma

Chromebook 500 TL'den Satışa Sunuldu!

Google'ın kendi işletim sistemi ChromeOS kullanan dizüstü bilgisayarı Chromebook, dünyanın en büyük 2. pazarı Hindistan'da 500 TL bandından piyasaya sunuldu.


Chromebook 500 TL'den Satışa Sunuldu!

Google'ın kendi işletim sistemi ChromeOS kullanan kişisel bilgisayarıChromebook belki Apple MacBook kadar popüler olamadı ama tarayıcı bazlı bilgisayar kullanan kişilere ulaşmayı başardı. Google'ın ilk Nexus cihazı üretmesindeki amacı kişisel bilgisayar tarafına da taşıyan Google'ın "uygun fiyatlı teknolojileri ihtiyacı olanlara ulaştırma" politikası Chromebook'un yeni modelinin Hindistan'da oldukça uygun fiyattan satışa sunulmasıyla amacına da ulaşmış oldu.

İlk Nesil Chromebook Neden Başarısız Oldu?

Google'ın Hindistan pazarına 2013 yılında 361 dolar ve 424 dolar fiyat etiketi ile giriş yapmıştı. Bu rakamlar birçok ülke için kabul edilebilir olsa da Hindistan için pek uygun olmadı. Bu fiyat segmentinde kullanıcıların Windows tabanlı ürünlere yöneldiğine şahit olduk.
15-05/19/ekran-alintisi.PNG
Aradan 2 yıl geçti ve Google, Hindistan’da Nexian ve Xolo ile anlaşarak yeni nesil Chromebook’larını tanıttı. Yeni Chromebook’lar 11,6 inç ekrana sahip ARM Cortex tabanlı işlemciye sahip olacak. İşlemcinin çalışma frekansı ise 1,8 GHz olarak belirlendiğini görüyoruz. 2 GB sistem belleği ile cebimizde kullandığımız akıllı telefonlardan çok daha düşük bir konfigürasyona sahip olan bu ürünün fiyatı ise sizi şaşırtacak. 212 dolar fiyat etiketi ile Hindistan pazarına girecek olan bu yeni Chromebook’un oldukça ilgi göreceğine inanmaktayız.
Chrome Book Tanıtım Videosunu İzleyebilirsiniz.
https://youtu.be/lHjNxscOY_M

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder